Kullan hinta

Yllä kullan tämänhetkiset lainahintamme.

Kullan hinta kuluttajalle vaihtelee paikkakunnasta ja toimijasta riippuen. Kullan hintaa määriteltäessä selvitetään kullan pitoisuus, kullan paino sekä kansainväliset kullan hintaan vaikuttavat tekijät, kuten valuuttakurssit sekä Lontoon kultapörssin määräämä kullan markkina-arvo.

Kullan arvo määräytyy sen kultapitoisuuden mukaan. Esineen kultapitoisuus mitataan perinteisesti karaatteina eli kahdeskymmenesneljäsosina. Puhdas kulta on 24 karaatin kultaa ja esimerkiksi 22 karaatin kulta sisältää kultaa 22/24 eli 91,6 prosenttia. Yleisin Suomessa myyty kulta on pitoisuudeltaan 14 karaattia. 14 karaatin kultaesineen leima on 585, mikä tarkoittaa, että esineen kultapitoisuus on vähintään 58,5 prosenttia. Suomessa leimoihin merkittävät kultapitoisuudet ovat 375, 585, 750, 916 ja 999.

Katso miten saat vaihdettua kullan rahaksi.

Kullan hinta noteerataan yleensä yksikössä USD / troy oz. Troy oz eli troy-unssi vastaa 31,1034768 grammaa. Kullan hinta täsmennetään reaaliajassa Lontoon kultapörssissä. Ajankohtaista tietoa kullan arvosta saa internetistä osoitteista www.lbma.org.uk ja www.kitco.com

Katso myös: Hopean hinta