Muuta Kulta rahaksi – Meiltä saat siitä parhaan hinnan!

Me seuraamme päivittäin kullan maailmanmarkkinahintojen kehitystä, jotta voisimme tarjota sinulle parhaan hinnan

Kun kullan muuttaminen rahaksi tulee ajankohtaiseksi, kannattaa vaihtoehdot harkita tarkkaan. Jos sinulla on kultaesineitä, joita et käytä, on niiden säilyttäminen järkevää, sillä kullan arvo on todennäköisesti tulevaisuudessa entistäkin korkeampi. Kullan myynnin sijasta hyvä vaihtoehto on esineen panttaaminen

Jos mieleesi tulee muuttaa kulta rahaksi, muista ottaa huomioon seuraavat asiat. Aluksi on hyvä arvioida, myykö vai panttaako kultaesineensä. Jos kullan hinta on myymällä ja panttaamalla sama, kannattaa pohtia seuraavia asioita:

  1. Onko mahdollista, että tulet katumapäälle ja haluat perua kaupan?
  2. Onko rahantarpeesi tilapäinen?
  3. Onko kultaesine tunnetun taiteilijan tai kultasepän suunnittelema?
  4. Onko kultaesineeseen kiinnitetty jalokiviä?
  5. Tarvitsetko rahat heti?

Jos vastasit yhteenkään kysymykseen kyllä, sinun kannattaa pantata kultaesine.

Mikäli päädyt kullan myyntiin, on tärkeää tarkistaa kullan sen hetkinen hintataso ja selvittää, mistä saat parhaan hinnan. Varmista kullan ostajan ammattimaisuus ja toimintatavat.

Ne kultaesineet, joilla ei enää ole käyttö- tai koruarvoa, ovat niin sanottua romukultaa. Romukultaa voi myös pantata ja useimmiten sen laina-arvo on korkeampi, kuin kullanostajien maksama hinta. Romukullasta maksetaan esineen painon ja kultapitoisuuden mukaan. Kullan myyjän on syytä varmistaa ennen myyntiä, onko kyseessä esimerkiksi design- tai timanttikoru. Näiden arvo on huomattavasti korkeampi, eikä korua kannata myydä romukultana.

Aina välillä tulee tilanteita, jolloin pitää muuttaa kulta rahaksi – Muista harkita vaihtoehdot tarkoin.

Lue lisää panttaamisesta.