Mitä voi pantata

icon__0015_kellotRannekellot

Kellon vakuusarvoon vaikuttavat ensisijaisesti kellon merkki, malli, ikä ja valmistusmateriaali. Pääsääntöisesti automaattikoneistoisesta kellosta saa enemmän lainaa kuin mekaanisesta tai kvartsikellosta, miesten kellosta lainaa saa enemmän kuin naisten vastaavasta ja materiaaleista platina ja kulta ovat luonnollisesti muita arvokkaampia. Yksittäisen kellon laina-arvoon vaikuttavat kellon kunto, mukana seuraavat todistukset ja laatikot sekä esim. mahdolliset rannekkeen palat tai alkuperäiset lisärannekkeet. Mitä lähempänä pantattava kello on alkuperäistä myyntikuntoa, sitä suurempi on siitä maksimissaan annettava laina.

icon__0015_kellotMuut kellot

Tasku- ja kaulakellot käyvät lainan vakuudeksi, mikäli niiden kuori on kultaa tai hopeaa. Hopeakelloissa huono kunto voi olla este panttaukselle. Tavallisesta avokuorisesta taskukellosta lainaa saa yleensä sadasta kahteensataan euroon, umpikuorisesta hieman enemmän. Kaulakellojen laina-arvot ovat n. puolet taskukellojen arvoista. Keskimääräistä suuremman lainan voi saada esim. repertterikelloista, isokaliberisista amerikkalaiskelloista tai erityisen koristelluista kelloista. Muita vakuudeksi käyviä kelloja ovat mm. jotkut seinä- ja pöytäkellot. Asiakkaan kannattaa aina etukäteen varmistaa, kelpaako kello pantiksi, sillä esim. kaappikelloja tai muita suurikokoisia kelloja ei välttämättä pysty varastoimaan konttoreissamme.

icon__0014_korutKorut

Otamme vastaan etupäässä kultakoruja ja hopeisia designkoruja, kuten Lapponia tai Kalevala Koru. Korujen grammahinta määräytyy kullan pitoisuuden, valmistajan, työn laadun, korun kunnon sekä huutokaupan jälleenmyyntiarvon mukaan. Korujen mahdollinen antiikkiarvo arvioidaan erikseen.

Jalokivistä noteeraamme erityisesti timantit, jotka arvioidaan timantin karaattipainon, puhtauden, värin ja hionnan mukaan.

icon__0010_arvopaperitArvopaperit

Pankeissa olevat arvo-osuustilit. Pääasiassa myönnämme lainaa pörssiosakkeita vastaan, mutta tilillä saattaa lisäksi olla myös joukkovelkakirjoja, obligaatioita, debentuurilainoja, rahasto-osuuksia ym. arvo-osuuksia. Panttausmerkintä koskee koko arvo -osuustiliä!

Panttauksessa tarvitaan arvo-osuustiliote, josta ilmenee tilin numero, tilin omistaja ja tilillä olevat arvo-osuudet.  Arvo-osuustilien panttaus onnistuu ainoastaan pankkien aukioloaikoina.

icon__0010_arvopaperitAsumisoikeussopimukset

Myönnämme lainaa korkeintaan 50% alkuperäisestä asumisoikeusmaksusta. Panttauksessa tarvitaan alkuperäinen asumisoikeussopimus ja asumisoikeusmaksukuitti, mikäli maksua ei ole sopimuksessa ilmoitettu kokonaan suoritetuksi. ASO-asuntojen panttaus onnistuu ainoastaan ASO-yhtiöiden aukioloaikoina.

icon__0010_arvopaperitAsunto-osakkeet

Panttauksessa tarvitaan asunto-osakekirja josta löytyy siirtomerkintä nykyiselle omistajalle, alle 1 kk vanha isännöitsijätodistus, myös kauppakirja (tai perukirja) ja varainsiirtoveron laskelma tai maksukuitti.

icon__0011_aseetAseet

Aseista hyväksymme metsästys-, harrastus- ja keräilyaseet lukuun ottamatta käsiaseita. Vain aseen omistaja voi pantata aseen sekä lunastaa lainan (ei rinnakkaisluvan haltija). Aseita vastaanottavat konttoreistamme Kamppi (Helsinki), Turku ja Tampere. Aseita pantatessa kannattaa aina olla ensin puhelimitse yhteydessä kyseiseen konttoriin.

icon__0009_hopeatHopeat

Hopeaesineistä otamme vakuudeksi lähinnä pöytähopeaa, kuten ruokailuvälineitä, kahvikalustoja sekä maljakoita.

Hopeaesineistä saatavaan lainahintaan vaikuttaa paino, kunto, työn laatu, mahdolliset kaiverrukset sekä se, onko kyse yksittäisestä esineestä vai sarja. Myös antiikkiarvo ja mahdollinen keräilyarvo vaikuttavat hintaan.

icon__0004_viihde-elektroniikkaViihde-elektroniikka

Otamme vakuudeksi uutta viihde-elektroniikkaa: kännyköitä, digi- ja videokameroita, pelikonsoleita ja kannettavia tietokoneita.

Lainan myöntämisen edellytyksenä on, että asiakas esittää tuotteen ostokuitin ja voimassa olevan takuutodistuksen.

Elektroniikkalaitteita pantatessa mukana tulee seurata mahdolliset kaukosäätimet, akut, laturit ym. laitteen käyttämiseen olennaisesti liittyvä. Lainamäärän vaikuttavat myös käyttöohjeet, ohjelmistot, lisävarusteet, pelit yms.

Laitteissa olevat käyttäjälukitukset ja salasanat on poistettava ennen panttausta tai vaihtoehtoisesti luovutettava HPO:n tietoon, jotta tuote olisi myyntikelpoinen mikäli laina jää hoitamatta. Viihde-elektroniikka käy lainan vakuudeksi erityisen hyvin kuukausiraha-lainaan, koska nopeasti vanhenevasta vakuudesta voimme lyhyemmällä kuukauden laina-ajalla lainata enemmän kuin 4 kk:n lainoissa.

icon__0007_kerailyesineet-ja-taideKeräilyesineet ja taide

Lasiesineistä otamme vakuudeksi lähinnä kotimaisia, signeerattuja ja täysin ehjiä taidelasiesineitä. Tauluista ja veistoksista vakuudeksi käyvät etupäässä tunnettujen kotimaisten taiteilijoiden työt, joiden arviointiin käytämme mm. vuosittain ilmestyvää arvohuutokauppojen Taidepörssiä. Koska arviointikriteereitä on runsaasti, kannattaa aina ottaa ensin yhteyttä puhelimitse.

icon__0005_juhlarahatKeräily- ja juhlarahat

Vakuudeksi käyvät kaikki kultarahat sekä suomalaiset juhlarahat. Tapauskohtaisesti myös ulkomaiset juhlarahat voivat käydä vakuudeksi, esim. muiden euromaiden juhlarahat ja Amerikan hopeadollarit.

Suomalaisista kultarahoista lainaamme huutokauppahintojemme mukaisesti, esim. vuosien 1992 ja 1997 1000 mk:n kultarahoista annamme lainaa n. 150 €. Ulkomaisten kultarahojen laina-arvo määräytyy pääsääntöisesti rahan painon ja kultapitoisuuden mukaan.

Suomalaisten juhlarahojen laina-arvo on n. 60–80 % rahan nimellisarvosta. Muita kolikoita kuin juhlarahoja otamme lainan vakuudeksi rajoitetusti, samoin kuin setelirahoja. Kysy lisätietoja lainatoimistoistamme.

icon__0012_mitalitMitalit ja arvomerkit

Lainan vakuudeksi käyvät kaikki kultamitalit sekä valtaosa Rahapaja Monetan julkaisemista mitalisarjoista.

Kultaiset mitalit sekä kunnia- ja arvomerkit otamme yleensä vastaan kultaesineinä, eli lainasumma määräytyy painon perusteella. Monetan mitali- ja replikasarjoista lainaamme huutokauppahintojemme mukaan.

Mitalien ja merkkien tulee olla leimattuja eli jalometallista tehtyjä. Usein merkit ja mitalit, joiden sanotaan olevan kultaisia, eivät ole kullasta tehtyjä vaan lähinnä kullattuja tai kullan värisiä. Arvomerkeistä esim. RUK:n tai AUK:n risteillä ei ole panttiarvoa.

icon__0002_soittimetSoittimet

Lainan vakuudeksi käyvät kitarat, viulut, jousisoittimet, puhaltimet, kosketinsoittimet, lyömäsoittimet, vahvistimet, efekti- ja studiolaitteet.

Lyömäsoittimien ryhmästä otamme pääsääntöisesti symbaaleja ja virvelirumpuja. Kokonaisten rumpusarjojen vaatiman suuren tilan takia kannattaa soittaa ja kysyä varastotilanne.

Kitaroiden, jousisoittimien ja puhaltimien tulee olla niille kuuluvassa pussissa tai laukussa. Efekti -ja studiolaitteista mukana on oltava ostokuitti. Kaikki käyttöohjeet, välijohdot ja lisävarusteet parantavat laina-arvoa.

Soittimet säilytetään normaalissa huoneenlämpötilassa ja ilmankosteudessa.

Soittimien vaatiman keskimääräistä suuremman varastotilan vuoksi perimme niistä 2-5€ suuruisen varastointimaksun.

Lainalaskuri


huutis_pikkunosto