Lainaa ilman luottotietoja

Luottotiedolla tarkoitetaan tietoa, joka kuvaa henkilön taloudellista asemaa ja sitoumuksien hoitokykyä. Suomessa luottotietorekisteriä pitävät Suomen Asiakastieto Oy ja Soliditet Finland, jotka välittävät henkilöiden luottotietoja muun muassa pankeille, pikalainayrityksille ja kauppiaille. Luottorekisterin tarkoituksena on auttaa luotonantajia välttämään luottotappioita.

Maksuhäiriömerkintä syntyy, kun maksujen laiminlyönti pitkittyy. Pelkkä laskun myöhästyminen ei aiheuta merkintää, vaan se tehdään velkojan pyynnöstä, mikäli maksua ei suoriteta. Merkintä tehdään yksityishenkilön luottotietoihin. Yksittäinen maksuhäiriömerkintä säilyy luottotietorekisterissä lajista riippuen kahdesta viiteen vuotta.

Maksuhäiriömerkintä aiheuttaa monia hankaluuksia. Henkilön ostaminen ja maksaminen vaikeutuvat, sillä esimerkiksi tavaroita ei myydä laskulla, eikä luottokorttia voi saada. Lainaa luottotiedottomalle ei myönnetä, ja tästä syystä panttilaina on usein ainoa vaihtoehto maksuhäiriömerkinnän saaneelle yksityishenkilölle.

Panttaamalla arvoesineensä laina ilman luottotietoja onnistuu. Asiakkaan aiempi, hoitamaton laina, ei myöskään lähtökohtaisesti estä uuden panttilainan myöntöä.

Lue lisää lainamuodoistamme.