Panttilaina – Lainaa nopeasti ja helposti

Kun haluat lainaa nopeasti, on panttilaina toimiva ratkaisu. Hyväksyttyäsi laina-arvion saat rahat heti käteen. Panttilaina on helppo lainavaihtoehto, koska sen avulla voidaan myöntää laina myös luottotiedottomalle.

Panttilainaamoon viedään pantiksi omia arvotavaroita, jotka voivat olla esimerkiksi koruja, kodinelektroniikkaa tai soittimia. Panttilainaamo arvioi arvotavaroiden laina-arvon, ja lainasumman saa nopeasti hyväksyttyään lainatarjouksen.

Arvotavarat jäävät pantiksi panttilainaamoon, mutta ne voidaan lunastaa samaan hintaan takaisin. Hintaan lisätään korko- ja toimituskulut, sekä muita hinnaston mukaisia maksuja. Lainamaksu perustuu laina-aikaan ja lainasummaan. Yleisin lainamuoto on kolmen kuukauden laina, mutta laina-aikaa voi myös jatkaa maksamalla välillä pois kasvaneet lainamaksut ja lainalle mahdollisesti kirjatut lyhennykset.

Mikäli pantattua esinettä ei lunasteta, se myydään julkisessa huutokaupassa. Kun eräpäivä on ylittynyt, asiakas saa kirjeitse tiedon siitä, että esine on menossa huutokauppavalmisteluun, ellei hän ole erikseen kieltänyt huomautuksia. Eräpäivän jälkeen asiakkaalla on aina kuitenkin vähintään yksi kuukausi aikaa hoitaa lainaansa, ennen kuin esine huutokaupataan.