Usein kysytyt kysymykset

Paljonko panttilainaus maksaa?

Lainamaksu perustuu lainasummaan sekä laina-aikaan ja se vaihtelee 1,0 %:sta 3,8 %:iin/kk. Lainan toimitusmaksu on 6 euroa. Yleisin lainamuotomme on 4 kk:n laina.

Voiko panttilainan saada jos on luottohäiriömerkintä?

Luottohäiriöt eivät ole este panttilainan myöntämiselle, koska lainalla on tavaravakuus. Samasta syystä myöskään hoitamattomasta panttilainasta ei tule luottotietomerkintää.

Voiko laina-aikaa jatkaa?

Halutessasi voit jatkaa laina-aikaa maksamalla välillä pois kasvaneet lainamaksut ja mahdolliset lainan lyhennykset.

Entä jos laina jää hoitamatta?

Lainoista peräti 95 % lunastetaan takaisin. Lunastamattomat esineet myydään Helsingin Huutokauppakamarin säännöllisesti järjestettävissä panttihuutokaupoissa.

Laina-ajan jälkeen säilytämme vakuuttasi kuukauden verran, ennen kuin ryhdymme valmistelemaan sitä huutokauppaa varten. Aluksi muistutamme sinua lainasi erääntymisestä lähettämällä kirjeen ilmoittamaasi postiosoitteeseen. Muistathan aina ilmoittaa meille voimassaolevan osoitteesi.

Lainan joutuminen huutokauppaan ei vaikuta lainansaantiisi jatkossa eikä hoitamattomasta panttilainasta tule luottohäiriömerkintää.

Jos myydystä vakuudesta saatu myyntihinta ylittää yhtiömme saatavat (lainasumma + lainamaksut + huutokauppakulut), sinulla on oikeus nostaa myynnistä syntynyt ylijäämä vuoden sisällä myyntipäivästä palauttamalla alkuperäinen panttikuitti lainatoimistoomme.

Mikä on panttikuitti?

Panttikuitti on arvopaperi, joka oikeuttaa sinut hoitamaan lainaasi. Säilytä panttikuitti huolellisesti – jos se kuitenkin katoaa saat uuden kuitin lainatoimistostamme.

Voiko lainan hoitaa osissa?

Asiakas voi lyhentää lainaa haluamallaan summalla milloin tahansa laina-aikana. Lyhennyksen yhteydessä laina myös uudistetaan eli maksetaan kertyneet korot ja kulut.

Lainalaskuri


huutis_pikkunosto