Asiantuntijat Pyydä arvio


Meillä Helsingin Pantissa sinua palvelee iso joukko eri alojen asiantuntijoita, jotta voimme tehdä luotettavan arvion esineestäsi. Sinun tuomasi esineen tutkii alan ammattilainen, koska on tärkeää tietää pantattavan esineen todellinen arvo, kun siitä tehdään lainatarjousta. Voit myös lähettää kuvan esineestäsi netissä suoraan asiantuntijoillemme.

”Jokaisella korulla on oma mielenkiintoinen tarinansa, mutta on tärkeää katsoa myös tarinoiden taakse. Kultakorujen arvoon vaikuttavat esimerkiksi niiden kultapitoisuus, koko ja niiden kunto. Tehdessäni arviointityötä, käyn esineen läpi järjestelmällisesti ja kaikki yksityiskohdat huomioiden.”

Gemmologi, Helsingin Pantti

”Soittimen arvon määrittäminen ei ole yksinkertaista, sillä tietääkseen laajasti soittimista pitää ymmärtää myös musiikista. Instrumentin arvoon vaikuttavat monet tekijät, jotka kaikki eivät ole puhtaasti teknisiä asioita. Kun saan käteeni soittimen, ymmärrän täysin, kuinka tärkeä se on omistajalleen. Siksi teen arviointityöni perusteellisesti.”

Soitinasiantuntija, Helsingin Pantti

”Taide koskettaa ja vaikuttaa ihmisen mieleen. Tehdessäni taideteoksen arviointia minulta vaaditaan ajanjaksojen, tyylisuuntien ja taiteilijoiden elämän ja tuotannon tuntemusta. Taiteen alkuperää voi joskus olla hyvinkin haastavaa jäljittää. Se voi olla peräisin mistä päin maailmaa tahansa, koska ihmiset liikkuvat enemmän ja tekevät mielenkiintoisia ostoksia kaikkialla.”

Taideasiantuntija, Helsingin Pantti